Bijtelling afhankelijk van privékilometers

 In Geen categorie, Particulier

De bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak moet afhankelijk worden van het aantal privékilometers dat de werknemer met de auto rijdt. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft dit recent aangegeven. De komende tijd gaat hij dit plan verder uitwerken.

Op dit moment betaalt u een bijtelling voor de auto van de zaak als u meer dan vijfhonderd privékilometers rijdt. De hoogte van de bijtelling hangt af van de zuinigheid van de auto, maar is niet afhankelijk van het aantal privékilometers. U betaalt dus dezelfde bijtelling als iemand die met dezelfde auto meer of minder privékilometers maakt. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil dit aanpakken en stelt een gestaffelde bijtelling voor, waarbij de hoogte van de bijtelling afhangt van het aantal gereden privékilometers. Hij gaat dit plan verder uitwerken en zal daarbij ook overleggen met de autobranche.

Vrijstelling voor oldtimers

Daarnaast komt staatssecretaris Weekers van Financiën binnenkort met een wetsvoorstel voor de vrijstelling motorrijtuigenbelasting bij oldtimers. Deze vrijstelling is namelijk vervallen, maar er komt mogelijk een uitzondering voor als u de oldtimer alleen hobbymatig gebruikt. Deze oldtimers komen slechts beperkt op de openbare weg en zouden dan toch volledige motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Een mogelijkheid is om een strippenkaart in te voeren, waarbij u met de oldtimer 20 of 25 dagen de weg op mag zonder dat u de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting kwijtraakt.

Recent Posts

Leave a Comment